© Crime-Nieuws.nl

Verdachte gepakt door FIOD na indienen teruggave van ruim half miljoen euro omzetbelasting

Op maandag 8 juli heeft de FIOD een 38-jarige man uit de gemeente Loon op Zand aangehouden in verband met een onderzoek naar belastingfraude.

De man, directeur van twee ondernemingen, wordt verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting en valsheid in geschrift. Hij is meegenomen voor verhoor.

Onderzoek naar Omvangrijke Fraude

Het strafrechtelijk onderzoek werd gestart na een signaal van de Belastingdienst. Volgens het onderzoeksteam heeft de man ten onrechte een teruggaaf omzetbelasting ingediend van ruim 577.000 euro. Van dit bedrag heeft de Belastingdienst al 317.000 euro uitbetaald. Ter onderbouwing van de aangiften zouden valse bankafschriften en facturen zijn gebruikt.

Verdachte Leidinggevende Rol

De man wordt verdacht van feitelijke leiding aan de verboden gedragingen binnen zijn ondernemingen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket, dat zich richt op de opsporing en vervolging van economische en milieucriminaliteit.

Gevolgen en Vervolgonderzoek

De FIOD en het Functioneel Parket blijven de zaak onderzoeken om alle betrokkenen en de volledige omvang van de fraude in kaart te brengen. Getuigen of anderen met relevante informatie worden opgeroepen zich te melden bij de autoriteiten.