Nieuwe verdachte gepakt voor dodelijke schietpartij IJmuiden

Op 13 februari 2024 vond er een dodelijk schietincident plaats op de Kromme Mijdrechtstraat in IJmuiden. In het kader van het lopende politieonderzoek naar dit incident is recent een nieuwe verdachte aangehouden.

Aanhoudingen en Verdachten

Op dinsdag 30 juli werd een 21-jarige man uit IJmuiden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Dit volgt op eerdere aanhoudingen: op 25 maart werd de eerste verdachte aangehouden, gevolgd door een 18-jarige IJmuidenaar op 25 juni, die momenteel in Hoofddorp verblijft en eveneens vastzit.

Veiligheidsmaatregelen in IJmuiden

Als reactie op de toegenomen criminaliteit heeft de burgemeester van IJmuiden het gebied vanaf 22 januari tot en met 1 augustus 2024 aangewezen als een veiligheidsrisicogebied. Deze maatregel heeft geleid tot intensieve controle, preventief fouilleren en verhoogde politie-inzet.

Resultaten van de Veiligheidsmaatregelen

Teamchef Joop Sinnige meldt een merkbare afname van meldingen over explosieven en druggerelateerde incidenten sinds de instelling van het veiligheidsrisicogebied. De verhoogde politie-inspanningen en het aanpakken van lopende onderzoeken hebben bijgedragen aan een verbeterd veiligheidsgevoel in de gemeente Velsen.

Toekomstige Acties

De politie blijft zich inzetten voor het verder verbeteren van de veiligheid en het welzijn van de inwoners van IJmuiden. Verdere onderzoeken en maatregelen worden verwacht naarmate de situatie zich ontwikkelt.