Vrouw gewond aangetroffen in pand Amsterdam overleden, politie pakt verdachte

In Amsterdam is de politie een intensief onderzoek gestart naar de omstandigheden rond de dood van een 37-jarige vrouw die op vrijdag 16 augustus gewond werd aangetroffen in een woning aan de Chasséstraat.

De vrouw werd direct overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij helaas enkele dagen later, op zondag 18 augustus, aan haar verwondingen overleed.

Verdachte Aangehouden en Kind Veilig Ondergebracht

De politie kreeg omstreeks 20.50 uur een melding binnen van een gewonde vrouw in de woning. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij niet alleen de vrouw aan, maar ook een 27-jarige man en een jong kind. De man werd direct aangehouden als verdachte, terwijl het kind in veiligheid werd gebracht en onder de zorg van een familielid is geplaatst.

Onderzoek naar Misdrijf: Doorzoeking en Forensisch Onderzoek

Na het overlijden van het slachtoffer is er op donderdag 22 augustus een doorzoeking gedaan in de woning door het team van Forensische Opsporing, in samenwerking met het onderzoeksteam. Het onderzoek richt zich op meerdere scenario’s, waarbij de mogelijkheid van een misdrijf serieus wordt overwogen, hoewel andere oorzaken nog niet zijn uitgesloten.

Verdachte in Bewaring Gesteld

De verdachte is op maandag 19 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten hem voor veertien dagen in bewaring te stellen. Het onderzoek naar de toedracht van het incident wordt voortgezet, waarbij de politie nauw contact houdt met de familie van het slachtoffer om hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Oproep aan Getuigen

De politie roept eventuele getuigen die informatie hebben over het incident op zich te melden, om zo een compleet beeld te krijgen van wat zich in de woning heeft afgespeeld. De hoop is dat het onderzoek snel meer duidelijkheid zal bieden over de omstandigheden rondom het tragische overlijden van de vrouw.