VIDEO: Man (60) in Spanje gepakt na klassieke bankoverval met ruim 100.000 euro buit

Op woensdag 28 augustus vond in Vinaròs, Castellón, een gewapende bankoverval plaats waarbij meer dan 100.000 euro werd buitgemaakt.

De dader, een zestigjarige man, betrad de bankfiliaal in de late ochtend zonder zijn gezicht te bedekken en bedreigde het personeel met een vuurwapen. Toen een medewerker probeerde alarm te slaan, reageerde de overvaller door de werknemers op te sluiten in een kantoor, waarna hij de directeur dwong om het contante geld uit de kluis en geldautomaat te overhandigen.

Naast het geld nam de dader ook de identiteitsdocumenten van de medewerkers mee, mogelijk om hen te intimideren en zijn ontsnapping te vergemakkelijken.

Snel Handelen van Politie Leidt tot Arrestatie

Slechts enkele uren na de overval wisten de Guardia Civil en de Mossos d’Esquadra de verdachte op te sporen en aan te houden in de provincie Tarragona. Dankzij beelden van de dader en een snel onderzoek dat zijn verblijfplaats in Hospitalet del Infant, Tarragona, onthulde, konden de politie-eenheden een gecoördineerde zoekactie beginnen. De man werd uiteindelijk gearresteerd in de lobby van het hotel waar hij verbleef, op het moment dat hij van plan was te vertrekken.

Bewijsmateriaal en Gestolen Geld Gevonden bij Arrestatie

Bij zijn arrestatie troffen de politieagenten het gestolen geldbedrag van meer dan 100.000 euro aan, evenals het vuurwapen dat tijdens de overval was gebruikt, wat later een nepwapen bleek te zijn. Daarnaast werd een groot mes, de persoonlijke documenten van de bankmedewerkers, en de kleding die hij droeg tijdens de overval in beslag genomen. Deze vondsten bevestigden zijn betrokkenheid bij de misdaad.

Verdachte Met Uitgebreid Strafblad

De gearresteerde man is geen onbekende voor de autoriteiten. Hij heeft een lang strafblad met meerdere eerdere veroordelingen voor vergelijkbare misdrijven, waaronder gewapende roofovervallen, mishandeling, en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De nieuwe aanklachten voegen zich bij zijn al uitgebreide lijst van criminele activiteiten, wat waarschijnlijk zal leiden tot een zware straf. De samenwerking tussen de Guardia Civil en de Mossos d’Esquadra zorgde voor een snelle en efficiënte arrestatie, waarmee een einde werd gemaakt aan deze gewelddadige en angstaanjagende daad.