Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Moeder uit Dieren krijgt 2 jaar cel voor laten prostitueren minderjarige dochter door 53-jarige man

Een 47-jarige vrouw uit Dieren is veroordeeld voor haar rol als medeplichtige in een mensenhandelzaak en het profiteren van de verdiensten daarvan.

De rechtbank heeft haar een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd.

Haar medeverdachte, een 53-jarige man, werd eerder op 17 mei 2024 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Beide verdachten zijn verplicht om schadevergoeding te betalen aan het slachtoffer.

De zaak kwam aan het licht toen de vrouw bij de politie meldde dat de man haar dochter had verkocht. Het slachtoffer, een minderjarig meisje, deed aangifte van mensenhandel en verkrachting. Tussen september en december 2022 verbleef het meisje bij haar moeder, waar ze gedwongen werd om seksuele handelingen te verrichten voor klanten.

Het meisje ontving slechts een klein deel van de betalingen en werd afhankelijk gehouden van harddrugs door zowel de man als haar moeder. De moeder ontving betalingen, drugs en levensonderhoud vanuit de prostitutiewerkzaamheden van haar dochter.

De rechtbank oordeelde dat het handelen van de vrouw een ernstige inbreuk was op de menselijke waardigheid en persoonlijke vrijheid van het minderjarige slachtoffer. De vrouw is ook verplicht om haar dochter een schadevergoeding van bijna 11.000 euro te betalen.