Verdachte aangehouden voor poging moord door mannen in bivakmutsen in Utrecht

De politie heeft in een onderzoek naar een poging tot moord in Utrecht, opnieuw een verdachte aangehouden.

Op woensdagavond 30 oktober 2019 kreeg de politie meldingen binnen over drie personen met bivakmutsen die in de Adelaarstraat achter een man aan zouden rennen. Vervolgens zou het slachtoffer ernstig mishandeld zijn. De drie personen zijn er daarna in een vermoedelijk gestolen busje vandoor gegaan. Het 28-jarige slachtoffer raakte bij de mishandeling zwaargewond en werd bij de mishandeling onder meer op zijn hoofd geslagen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

De politie stelde een onderzoek in en eerder werden voor dezelfde zaak ook al meerdere aanhoudingen verricht. Naast de eerste drie aanhoudingen eind april van dit jaar werden afgelopen maanden ook al vier aanhoudingen gedaan. Daarbij werden al drie Utrechters van 18, 20 en 29 jaar aangehouden, net als een 25-jarige man uit Ochten. Een deel van de verdachten wordt ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

De criminele organisatie waar de mannen vermoedelijk deel van uit maken wordt ervan verdacht liquidaties te faciliteren door auto’s te stelen, te helen en te leveren voor gebruik bij het plegen van ernstige geweldsmisdrijven. Daarnaast bestaat het vermoeden dat de mannen zelf ook geweldsmisdrijven uitvoeren of laten uitvoeren. Op dinsdag werd de nieuwe verdachte, een 22-jarige man uit Tiel, opgepakt. Zijn mogelijke rol bij de poging moord wordt nog onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.