Beruchte gangster James ‘Whitey’ Bulger vermoord in cel gevangenis

De bejaarde gangster James ‘Whitey’ Bulger (89) is in een gevangenis in de Amerikaanse staat West-Virginia om het leven gebracht.

Bulger werd volgens Amerikaanse media dood aangetroffen in zijn cel kort nadat hij was gearriveerd uit een gevangenis in Florida. Hoe hij om het leven is gebracht is niet duidelijk. Veel opties zijn er niet in de gevangenis je kan iemand doodsteken, wurgen of doodslaan met je vuisten of andere voorwerpen.

‘Whitey’ Bulger is een bekende gangster die leider was van een criminele organisatie in Boston. Over zijn leven is een aantal jaar geleden de film ‘Black Mass’ met Johnny Depp gemaakt. Ook de film ‘The Departed’ is deels op zijn leven gebaseerd. Bulger stond jaren aan de top van het criminele milieu in Boston.

Later bleek dat hij een informant was voor de FBI en informatie doorgaf en kreeg van zijn contact. De bejaarde gangster heeft altijd volgehouden geen informant te zijn geweest. Toen de FBI hem wilde oppakken verdween ‘Whitey’ Bulger na een tip van zijn contact bij de organisatie. Hij bleef jaren voortvluchtig tot hij in juni 2011 werd opgespoord en aangehouden. Hij zat sindsdien vast en kreeg in 2013 twee keer levenslang opgelegd.