Aangifte tegen agent die Rishi doodschoot

Vandaag is aangifte gedaan voor moord tegen de politieagent die vorige maand Rishi Chandrikasing doodschoot op station Hollands Spoor in Den Haag.

De ouders van Rishi zijn hiervoor naar het Openbaar Ministerie gestapt. Zij willen dat de agent wordt vervolgd door het OM ongeacht de uitkomst van het onderzoek door de rijksrecherche. Dat heeft hun advocaat Michel van Stratum gezegd.

‘De ernst van het feit is duidelijk. Rishi was minderjarig, was nooit veroordeeld voor vuurwapenbezit en stond voor zover de familie weet bij de politie niet bekend als vuurwapengevaarlijk’, aldus Michel van Stratum. Daarom kiezen de nabestaanden van Rishi bewust voor de zwaarste aanklacht, moord.

De aangifte is ook gericht tegen de persoon die meldde dat hij door Rishi was bedreigd met een vuurwapen. Volgens de familie zou er sprake zijn van een valse melding waardoor Rishi werd doodgeschoten door de politie.

Ook is er aangifte gedaan tegen politie en gemeente voor het lekken van persoonlijke gegevens naar de media. Hierdoor ontstond het beeld dat Rishi een crimineel zou zijn en dat klopt niet volgens zijn advocaat. ‘Hij is niet veroordeeld voor betrokkenheid bij een steekpartij en ook klopt het niet dat hij een avondklok had toen hij werd neergeschoten’, aldus Van Stratum.

Rishi werd op 24 november op station Hollands Spoor in zijn nek geschoten door een agent. Hij overleed later in het ziekenhuis.