Drugsonderzoek leidt tot 31 aanhoudingen

In Den Haag en omgeving heeft de politie de afgelopen jaar 31 aanhoudingen verricht in verband met een groot drugsonderzoek. Vier mensen zijn inmiddels veroordeeld en zes zitten nog vast. De overige verdachten zijn voorlopig op vrije voeten gesteld.

Het onderzoek concentreerde zich rond de bloemenveiling in Naaldwijk. Daar werd begin dit jaar voor 100.000 euro aan bloemen gestolen, die waarschijnlijk voor drugssmokkel gebruikt werden. De smokkelaars hadden voor bloemen gekozen omdat daardoor de drugs niet meer te ruiken waren.

De hoofdverdachten in het onderzoek zijn twee Naaldwijkers van 30 en 32, twee Hagenaars van 52 en 53, een 42-jarige Rotterdammer, een 47-jarige man uit Hoogerheide, een 45-jarige man uit ‘s-Gravenzande en een 52-jarige man uit Rijsenhout.

Het onderzoek naar de drugssmokkelaars begon vorig jaar. De verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan verduistering, diefstal en drugshandel in binnen- en buitenland.

Bij huiszoekingen werden onder meer 150 kilo cocaïne, 5000 XTC-pillen, 1 kilo MDMA, tientallen kilo’s wiet, enkele honderden wietplanten, geldbedragen en dure horloges gevonden.