© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Aanhouding in gevangenis voor gewapende overval met geweld in Amsterdam

De recherche heeft in een onderzoek naar een gewelddadige woningoverval in Amsterdam, meerdere verdachten aangehouden.

Op woensdagavond 15 januari 2020 werd een gezin in hun woning aan de Schutterweg in Noord onder bedreiging van een vuurwapen op gewelddadige wijze overvallen. Twee daders drongen de woning binnen in een zoektocht naar buit. Na enige tijd zijn de gewapende overvallers op de vlucht geslagen.

In januari 2021 werd in verschillende opsporingsprogramma’s uitgebreid aandacht besteed aan de zaak. Hierbij werd onder andere al gemeld dat het onderzoeksteam twee verdachten op het oog had: een man die de woningoverval zou hebben gepleegd en een andere man die betrokken zou zijn geweest bij de voorbereiding hiervan, beiden mogelijk afkomstig uit de omgeving van Rotterdam.

De recherche heeft deze mannen inmiddels aangehouden. De eerste verdachte, een 31-jarige man uit Rotterdam, zat toen hij op 1 februari werd aangehouden al vast in de gevangenis voor een andere zaak waarvoor hij was veroordeeld. Twee weken later, op 14 februari, kon ook de tweede verdachte worden aangehouden. Deze verdachte komt eveneens uit Rotterdam en is 28 jaar oud. Allebei de verdachten zitten nu vast.

Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar een derde verdachte. Hij wordt ervan verdacht samen met de 31-jarige Rotterdammer de woningoverval daadwerkelijk gepleegd te hebben, maar zijn identiteit is tot op heden onbekend gebleven. Het onderzoek naar de gewelddadige woningoverval is in volle gang.