Celstraf geëist tegen Hagenaar die huurmoordenaar zocht om ex-vrouw te liquideren

Een man uit Den Haag wordt door justitie verdachte van het regelen van een huurmoordenaar om zijn ex te liquideren.

De zaak kwam aan het licht na een melding van de Engelse politie. De 37-jarige Hagenaar zou op het dark web gesprekken hebben gevoerd over het vermoorden van een vrouw in Nederland. Het onderzoek leidde naar de verdachte die door de politie wordt aangehouden. De man bekent in een later stadium dat hij inderdaad een huurmoordenaar wilde inhuren, aldus een woordvoerder van het OM.

Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit het dossier dat verdachte kil, zakelijk en met volharding te werk is gegaan. Over een periode van enkele maanden is hij op zoek gegaan naar manieren om zijn plan te laten uitvoeren. Van een opwelling is volgens de officier van justitie geen sprake. Zelfs nadat hij een eerste keer was opgelicht, zag hij niet af van zijn plan maar zette de opdracht opnieuw uit.

Voor het slachtoffer moet het zeer beangstigend zijn geweest en nog steeds zijn. Niet alleen wilde de man met wie ze was getrouwd, de vader van haar kinderen, haar kennelijk laten vermoorden. Ook is in geen van de berichten te lezen dat hij die opdrachten daadwerkelijk heeft ingetrokken. Toen de informatie bekend werd is het gezin met spoed uit huis gehaald en tot op de dag van vandaag zijn de ex van de verdachte en hun kinderen ondergedoken.

Wat het Openbaar Ministerie betreft past alleen een hoge straf. Verdachte heeft zeer berekenend opdracht gegeven zijn ex-vrouw te laten ombrengen, alleen omdat hij de afwijzing niet kon verkroppen. Hij heeft een voorschot betaald en beloofde zelfs een bonus als het snel zou gebeuren. De officier van justitie eiste 10 jaar gevangenisstraf. Over twee weken doet de rechter uitspraak.