Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Aanhouding in onderzoek miljoenenvangst 1500 kilogram cocaïne haven Vlissingen

In een onderzoek naar een onderschepping van 1500 kilo cocaïne in Vlissingen is een verdachte aangehouden.

Op woensdagochtend 12 juli 2023 heeft de Zeehavenpolitie een 41-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van verdovende middelen.

Het begon op woensdag 5 juli 2023, toen de Douane in de haven van Vlissingen een grote partij van 1500 kilogram cocaïne ontdekte en in beslag nam. Na deze vondst startte de Zeehavenpolitie een opsporingsonderzoek. Tijdens het onderzoek kwam de 41-jarige man, die werkzaam is in de haven, naar voren als verdachte. De Zeehavenpolitie is nu bezig met verder onderzoek naar zijn rol en betrokkenheid. In verband hiermee is ook de woning van de man doorzocht. Op dit moment zit hij vast en wordt hij verhoord.

Het onderzoek naar de smokkel van verdovende middelen is nog gaande. De Zeehavenpolitie zal alles in het werk stellen om de omvang en de betrokkenheid bij deze zaak volledig te achterhalen. Smokkelpraktijken zoals deze hebben een ernstige impact op de samenleving en de veiligheid in de haven. Het opsporen en aanpakken van dergelijke criminele activiteiten heeft dan ook hoge prioriteit.