Viertal met getrokken wapens aangehouden na gewapende beroving step met vuurwapen

De politie heeft meerdere verdachten met getrokken wapens aangehouden na een gewapende beroving met een vuurwapen voor een elektrische step.

In Rotterdam zijn drie minderjarige jongens en een 18-jarige man uit Rotterdam in de vroege ochtend van woensdag 12 juli aangehouden naar aanleiding van een beroving waarbij een vuurwapen werd gebruikt. Het incident vond plaats op de Bovenstraat in Rotterdam. De verdachten zijn gearresteerd met behulp van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) en worden verdacht van diefstal, bedreiging en het bezit van een vuurwapen.

Omstreeks 02.30 uur ’s nachts kwam er een melding binnen van een diefstal van een elektrische step onder bedreiging van een vuurwapen. De verdachten vluchtten vervolgens in een auto. Er werd een beschrijving van het voertuig doorgegeven en kort daarna werd de auto door agenten in de omgeving gespot. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, waarna drie inzittenden uit het voertuig sprongen en te voet op de vlucht sloegen.

De bestuurder werd onmiddellijk aangehouden met behulp van de BTGV. Andere agenten zetten de achtervolging in op de drie jongens die uit de auto waren gevlucht. Hierbij werden twee waarschuwingsschoten gelost. Ook deze drie verdachten zijn aangehouden. In de auto waarin de verdachten reden, werd de gestolen step en een voorwerp dat op een vuurwapen leek, aangetroffen.

De aangehouden verdachten bestaan uit drie minderjarige jongens en een 18-jarige man uit Rotterdam. Ze worden verdacht van diefstal, bedreiging en vuurwapenbezit.