Met de aanhouding van een Belg denkt de recherche in Rotterdam een doorbraak te hebben in het onderzoek naar een gewapende overval op een geldtransportbedrijf op 4 april 2011 aan de Kiotoweg in Rotterdam. Bij de gewelddadige overval werden twee medewerkers van het bedrijf neergeschoten door de overvallers.

Vanochtend vroeg is de 35-jarige man aangehouden in het Belgische Charleroi. Ook zijn diezelfde dag invallen gedaan in vier panden in Charleroi en is er beslag gelegd op een woning. De Nederlandse autoriteiten hebben inmiddels een uitleveringsverzoek gedaan aan de Belgen.

Maandag 4 april 2011 sloegen zwaarbewapende overvallers toe bij het geldtransportbedrijf aan de Kiotoweg. Ze forceerden een hek aan de achterkant van het pand en liepen zo het terrein op. Vervolgens werd een deur met explosieven opgeblazen en gingen naar binnen. Op dat moment waren er twintig medewerkers aanwezig waarvan er twee vrijwel direct werden neergeschoten. Met een aanzienlijke buit gingen de overvallers er met zeer hoge snelheid vandoor in twee gereedstaande auto’s.

Direct na de overval startte de politie een grootschalig onderzoek waaruit bleek dat de overvallers weg waren gevlucht via de A13. Uit getuigenverklaringen bleek dat ze via Breda en Antwerpen mogelijk richting Brussel reden. Uit vervolgonderzoek blijkt nu dat hun eindpunt naar alle waarschijnlijheid Charleroi was.

Met de aanhouding van de 35-jarige Belg denkt de politie één van de belangrijke verdachten van de overval te hebben aangehouden. De verdachte is vermoedelijk ook tijdens de overval in het geldtransportbedrijf geweest. Zijn rol bij het neerschieten van de twee medewerkers wordt nadrukkelijk onderzocht. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl