Dinsdag 19 november viel de politie in Amsterdam een Turks koffiehuis binnen in verband met illegale gokpraktijken. Daarbij werden 21 personen opgepakt.

Rond 19.30 viel de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Kansseplautoriteit en de Belastingdienst koffiehuis Mavi Kösk aan het Javaplein binnen. De politie hield het koffiehuis al enige tijd in de gaten nadat er een tip was binnengekomen over mogelijk illegaal gokken.

Ten tijde van inval waren in het koffiehuis ongeveer vijftig mensen aanwezig. Alle aanwezigen werden onderworpen aan een controle. ‘We moesten allemaal met de handen op onze hoofd, naar de tafel kijken en onze monden houden. We mochten niets zeggen en nergens heenkijken, alsof we misdadigers waren. En we kregen allemaal met stift een nummer op onze hand, het leek even een strafkamp’, vertelt een bezoeker aan AT5.

Uiteindelijk zijn 21 personen, waaronder de eigenaar, opgepakt en meegenomen. Allen zijn in de loop van woensdagochtend weer op vrije voeten gesteld. De eigenaar en de bezoekers laten weten verontwaardigd te zijn over het harde optreden van de politie.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl