Rechercheurs die onderzoek doen naar de gewelddadige dood van de 58-jarige Ton Kuijf hebben dinsdag 6 mei een 29-jarige vrouw uit Kampen aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het slachtoffer. De vrouw is ingesloten voor nader verhoor. Het onderzoek loopt en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Vanochtend werd de verdachte in alle vroegte aangehouden. In deze zaak zitten nu in totaal drie mensen vast. Het gaat om een 30-jarige man uit Bergen op Zoom en de 28-jarige Janet S. uit Kampen en de vandaag aangehouden 29-jarige vrouw. Janet S. wordt gezien als hoofdverdachte in de zaak.

Vrijdagavond 14 maart woedde er een brand in een chalet aan de Strokel in Ermelo. Bij het blussen van de brand werd een stoffelijk overschot aangetroffen. In eerste instantie was de identiteit en de doodsoorzaak van de aangetroffen man niet bekend. Uit het politieonderzoek kwam uiteindelijk naar voren dat het gaat om de op 14 maart als vermist opgegeven Amersfoorter Ton Kuijf.

Tijdens het onderzoek naar de brand en de doodsoorzaak van het slachtoffer rees het vermoeden, dat er sprake was van een misdrijf. Ook werd duidelijk dat de auto van het slachtoffer, een donkerblauwe Audi Q5 verdwenen was. Op zaterdag 15 maart werd een Team Grootschalige Onderzoek (TGO) ingezet in de zaak. Deze 25 rechercheurs uit de politie-eenheid Oost-Nederland startten een uitgebreid onderzoek. Op maandag 17 maart werd in Brabant de 28-jarige Janet S. uit Kampen aangehouden. Op dinsdag 29 april werd een tweede verdachte in Bergen op Zoom aangehouden.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht, waarin op dinsdag 18 maart aan het onderzoek en de vermiste auto aandacht werd besteed, kreeg de politie een tip over de auto. Deze werd een dag later door de Belgische politie in Antwerpen aangetroffen en voor het onderzoek veilig gesteld. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl