Vanochtend is in Dortmund de 29-jarige zoon van de vrouw die vorige week dood werd aangetroffen in haar huis in Tricht aangehouden. De Duitse politie trof hem in de grijze Citroen C5 van zijn dode moeder aan op een parkeerplaats in omgeving Dortmund. Het voertuig stond nationaal en internationaal gesignaleerd in verband met de dood van de 66-jarige vrouw.

De vrouw werd op 1 mei dood aangetroffen in haar woning in Tricht aan de Lingedijk. Sinds de vondst van de vrouw is de politie op zoek geweest naar de Citroen C5. Vanochtend werd het voertuig op een parkeerplaats in Dortmund gevonden door de Duitse politie. De 29-jarige man zat ook in de auto. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn moeder.

De Nederlandse politie heeft een uitleveringsverzoek gedaan naar de Duitse autoriteiten om de 29-jarige verdachte zo spoedig mogelijk in Nederland te krijgen voor verhoor. Het onderzoeksteam, dat uit ongeveer 25 rechercheurs bestaat, is nog volop bezig met het onderzoek. In verband met het onderzoeksbelang kan nog niet worden ingegaan op vragen die betrekking hebben op de omstandigheden waaronder de vrouw om het leven is gekomen, aldus de politie.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl