© crime-nieuws.nl

Aanhouding voor brute woningoverval op villa Wassenaar met vastgebonden slachtoffers

De politie heeft een aanhouding verricht voor een brute woningoverval op een villa in Wassenaar.

Op maandagochtend 24 oktober 2022 rond 09.20 uur overvielen drie personen de woning aan de Konijnenlaan. Een 72-jarige inwoonster uit Wassenaar en drie huisschilders werden vastgebonden. De drie overvallers hebben daarna het hele huis doorzocht en zijn er met de buit waaronder sieraden vandoor gegaan. 

De daders zijn na de overval weer vertrokken met de bedrijfsbus van de schilders. Die is later weer gevonden aan de Menkenlaan in Wassenaar. Daarna blijkt uit onderzoek dat de overvallers zijn overgestapt in een bronskleurige VW Polo. Deze is vervolgens aan het Lange Land in Zoetermeer aangetroffen.

Op bewakingsbeelden is te zien dat de daders al vier uur voor de overval op een parkeerterrein aan de Menkenlaan aankwamen. Vanaf daar zijn de drie overvallers op een fiets vertrokken in de richting van de Rust en Vreugdlaan. De fietsen werden later aangetroffen in de bosjes van de Koekoekslaan.

Na verder onderzoek is een verdachte in beeld gekomen bij de politie. De 23-jarige man is vanochtend aangehouden. Hij is vastgezet en wordt verhoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.