Aanhouding voor overval met kalasjnikovs op cocaïne transport

Donderdag 31 januari is een 31-jarige man opgepakt in Capelle aan den IJssel omdat hij mogelijk betrokken zou zijn bij een gewelddadige overval op een drugstransport in België. Daarbij werd door de daders veel geweld gebruikt. Ze doorzeefden een vrachtwagen met meerdere kalasjnikovs.

Twee weken geleden werd een nietsvermoedende Belgische chauffeur klemgereden door een aantal mannen. De drugs zaten verstopt in twee containers met artisjokken afkomstig uit Peru. De containers waren aangekomen in de haven van Antwerpen. De overval vond plaats in Genk, maar vermoedelijk is de vrachtwagen al vanaf Antwerpen gevolgd.

De vrachtwagen zou gevolgd zijn met een in Nederland gehuurde vrachtwagen en drie in Nederland gestolen auto’s. Twee daarvan zijn later uitgebrand teruggevonden in de buurt van Maastricht en Breda.

Dit is een trend die steeds vaker voor gaat komen. Aangezien organisaties steeds moeilijker hun drugs zelf (met weinig risico) van het haventerrein af krijgen. Veel makkelijker om een nietsvermoedende chauffeur te overvallen van jou lading.

De politie denkt dat de daders pakketten met cocaïne uit de container hebben gehaald. Na de overval vond de politie 110 kilo cocaïne in twee pakketten die de overvallers of zijn vergeten of ze wisten niet precies hoeveel drugs er in de container zat. Wat zou kunnen betekenen dat het niet ‘hun’ drugs was en dat ze deze hebben geript.

De aangehouden verdachte blijft voorlopig nog vast zitten want zijn voorarrest is met 2 weken verlengd.