Zeer naïeve Oostenrijker opgelicht voor € 27.000

Een Oostenrijker is onlangs zwaar belazerd in Uden. Want de naïeveling heeft zich laten oplichten voor een bedrag van maar liefst € 27.000. Hij dacht dat hij een lading telefoons kocht, maar hij kwam zeer bedrogen uit.

De verkoper (oplichter), die zich Peter Bossmann noemde, had met het slachtoffer afgesproken op een parkeerplaats. De oplichter had de partij telefoons in zijn kofferbak liggen. Elk toestel zat verpakt in een eigen doos.

De ‘verkoper’ haalde één toestel uit de verpakking en liet hem zien. Het slachtoffer mocht zelfs het toestel testen en koppelde die aan zijn laptop om te kijken of alles klopte. En alles leek helemaal in orde.

Daarop betaalde de Oostenrijker de ‘verkoper’ maar liefst € 27.000 cash. In de trein terug naar huis wilde hij de telefoons nog eens bekijken. Toen zag de man tot zijn grote schrik dat er in de verpakkingen blokken hout zat en zeker geen telefoons.

De beste man heeft zeer veel geld betaald voor 1 telefoon en een partij houten blokken. Best wel naïef om niet alle dozen even snel open te maken.