De Amsterdamse recherche heeft in het onderzoek naar de liquidatie van ex-profvoetballer Kelvin Maynard, twee verdachten aangehouden.

Op dinsdag 19 november heeft een arrestatieteam (AT) een 22-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de dood op Kelvin Maynard. Tijdens een doorzoeking in zijn woning heeft de politie een vuurwapen aangetroffen. De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor het voorhanden hebben van een vuurwapen. De verdachte zat sinds zijn aanhouding in volledige beperkingen maar die zijn inmiddels opgeheven.

Op donderdag 21 november heeft het AT een tweede verdachte, een 28-jarige Amsterdammer, aangehouden op verdenking betrokkenheid bij de dood van Kelvin Maynard. Tijdens een doorzoeking in zijn woning zijn verschillende digitale gegevensdragers in beslag genomen. De verdachte is vandaag op last van de officier van justitie heengezonden. Het is de derde aanhouding in het onderzoek. Eerder werd een man opgepakt op verdenking van witwassen. Ook hij is inmiddels heengezonden.

De 32-jarige ex-profvoetballer Kelvin Maynard werd in Amsterdam-Zuidoost onder vuur genomen door twee mannen op een motorscooter. Het slachtoffer raakte zwaargewond en reed met zijn auto tegen de brandweerkazerne aan. Enige tijd later kwam hij te overlijden. Mogelijke aanleiding voor de liquidatie is een verdwenen partij cocaïne.