Aanhoudingen in België na wilde achtervolging met heli, politiehond en agenten vanuit Nederland

In België zijn na een achtervolging vanuit Raamsdonksveer aanhoudingen verricht.

Bij de politie kwam zaterdagavond melding binnen van een poging tot inbraak bij een bedrijf in Raamsdonksveer. Er werd een signalement/beschrijving doorgegeven van de auto met valse kentekenplaten. De bestuurder werd gesignaleerd en reed vervolgens hard tegen het portier van een politieauto.

Via de A27 en A58 ging de achtervolging met hoge snelheid via de afrit Ulvenhout door Strijbeek richting België. De chauffeur maakte daarbij diverse verkeersovertredingen, reed over de vluchtstrook en bracht daarbij andere automobilisten in gevaar.  Ook sneed hij meerdere keren een politieauto af.

Vanuit de lucht kreeg de politie ondersteuning van een helikopter en agenten in België werden gewaarschuwd. Uiteindelijk reed de vluchtauto in Meer over een door een Belgische agent geplaatste stop-stick waarna de inzittenden crashten en te voet verder zijn gevlucht. 

Tijdens de daarop volgende zoekactie gecoördineerd door de Belgische politie en met inzet van een hondengeleider uit Nederland zijn uiteindelijk twee verdachten waaronder de bestuurder aangehouden.  Hun identiteit is nog niet bekend. Een of twee personen wisten te ontkomen. De politie doet verder onderzoek.