© Crime-Nieuws.nl

Cocaïnewasserij in schuur Nieuw Beerta bij inval arrestatieteam Dienst Speciale Interventies

De politie heeft in een schuur in Nieuw Beerta een cocaïnewasserij aangetroffen en ontmanteld.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat er in het pand aan de Hoofdweg drugsgerelateerde activiteiten plaats zouden vinden. Er is een onderzoek ingesteld en in de nacht van zaterdag op zondag viel de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de Landelijke Eenheid het pand binnen. In het woonhuis voor de schuur zijn twee personen aangehouden. Een 32-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 24-jarige vrouw uit Scheemda.

In de schuur bleek een in werking zijnde cocaïnewasserij aanwezig te zijn. Er liggen verschillende chemicaliën die gebruikt worden om cocaïne uit goederen te halen/wassen. Om cocaïne aan de grens moeilijk traceerbaar te maken, wordt de drugs door criminelen meestal in gangbare stoffen of materialen verwerkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding. In een wasserij wordt cocaïne uit deze materialen onttrokken.

De specialisten van Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de Forensische Opsporing (FO) zijn zondag aanwezig in het pand om het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal af te voeren. Er zijn ook voertuigen in beslag genomen voor onderzoek. Uit het onderzoek moet blijken om hoeveel drugs het gaat. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.