Aanhoudingen in onderzoek explosies en granaten bij shishalounges na DNA-hit

De politie in Rotterdam heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar handgranaten en explosies bij shishalounges.

Op zaterdagochtend 23 maart werd rond 9.00 een melding gedaan door een voorbijganger die op de Schiedamseweg twee mogelijke granaten aantrof. Op het rolluik van een souvernir- en waterpijpwinkel bleken twee handgranten te zijn vastgemaakt. De politie heeft daarop het gebied afgezet en een onderzoek ingesteld.

Ongeveer een week later werd op donderdag een explosief geplaatst bij een shishalounge aan de Schiedamsewijk. Door de explosie werd er schade aangericht aan het pand en een aantal geparkeerde auto’s. De politie heeft wederom een onderzoek ingesteld naar mogelijke betrokkenen en de achtergronden van de granaten bij de lounge en winkel.

Er werden bij het rolluik van de horecagelegenheid fragmenten van een ontploft explosief gevonden. Hierop werd ook naar dit voorval een onderzoek gestart. Daaruit ontstond bij de politie het vermoeden dat er een verband is tussen deze twee incidenten.

Uiteindelijk heeft de politie na een DNA-hit aanhoudingen verricht. Het gaat om een een 29-jarige man uit Den Haag en een 27-jarige vrouw uit Amsterdam. De man is voorgeleid en voor 90 dagen in bewaring gegaan. De vrouw mag het onderzoek in vrijheid afwachten.