‘Charmante dame’ spuugt politieagent vol in gezicht tijdens aanhouding voor belediging

Een vrouw is door de politie in Breda aangehouden voor het beledigen en spugen in het gezicht van een agent.

Agenten zagen rond 1.15 uur een man (24) achter een boom vandaan komen en naar zijn auto lopen. De agenten besloten de verdachte aan te spreken en te controleren. Tijdens de controle bleek dat hij geen identiteitsbewijs kon overhandigen. Zijn 21-jarige vrouwelijke passagier uit Breda kon dit wel. Beide personen waren niet meewerkend en werden gevorderd om weg te gaan.

Nadat de agenten weg zijn gegaan kwamen zij erachter dat zij het identiteitsbewijs van de vrouw nog bij zich hadden. De agenten besloten hierop terug te rijden om deze terug te geven. Toen zij in de buurt van beide verdachten kwamen werden zij meerdere malen uitgescholden. De agenten besloten daarop om beide verdachten aan te houden voor belediging.

De man vluchtte het park in, de vrouw is aangehouden. Tijdens het omdoen van de handboeien richtte de vrouw zich naar een van de agenten en spuugde de agent vol in zijn gezicht. De vrouw is naar het cellencomplex gebracht voor verhoor. De gevluchte man is niet meer aangetroffen.