© YouTube (Politie Landelijke Eenheid)

Aanhoudingen in onderzoek grootste partij crystal meth ooit gepakt in Nederland

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met een onderzoek naar de grootste partij crystal meth ooit gepakt in Nederland (en zelfs Europa).

De recherche kwam in juni 2019 na uitgebreid onderzoek een grote partij methamfetamine op het spoor. De drugs werden in een bedrijfspand in Rotterdam aangetroffen. Rechercheurs zagen dat de binnenmaat van het pand kleiner was dan de buitenmaat. Bij nader onderzoek bleek dat over de breedte van het pand een (voorzet)muur gemetseld was, met daarachter een verborgen ruimte.

Toen de ruimte eenmaal open was bleek er een enorme partij drugs te liggen. In deze ruimte lag een groot aantal tassen met daarin methamfetamine verpakt. Het bleek na weging te gaan om een partij van 2500 kilogram. Het gaat om de grootste partij methamfetamine ooit gepakt in Europa.

Na de grote drugsvangst ging de politie verder met het onderzoek en kwam uit bij een loods in Utrecht. Daar werd bij doorzoeking 17.500 liter aan chemicaliën aangetroffen, geschikt voor het wassen van cocaïne en de productie van synthetische drugs. In het pand trof de politie uitgeholde stenen aan, waarin de eerder aangetroffen verdovende middelen vermoedelijk gesmokkeld werden. Het pand werd kort na de doorzoeking in brand gestoken door vermoedelijk leden van de criminele organisatie.

De politie heeft nu in totaal vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een vrouw van 39 en drie mannen van 30 tot 33 jaar. Bij de huiszoekingen zijn telefoons en andere gegevensdragers in beslag genomen. De verdachten worden ook in verband gebracht met een amfetaminelab in Wateringen en Den Haag. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.