Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Rechtszaak ‘Rico de Chileen’ inzake witwassen 10 miljoen euro uitgesteld

De rechtszaak tegen Richard R. alias ‘Rico de Chileen’ is uitgesteld door de rechtbank.

R. wordt door het Openbaar Ministerie (OM) als zakenpartner van Ridouan T. gezien. Volgens het OM zou ‘Rico de Chileen’ betrokken zijn geweest bij grootschalige handel in cocaïne en liquidaties. Dit zou blijken uit onder meer onderschepte en gekraakte PGP-berichten. Momenteel draait de zaak omtrent het witwassen van circa 10 miljoen euro. Of de andere zaken worden toegevoegd is niet bekend.

De advocaat van R. heeft bij de rechtbank om uitstel gevraagd. Hij wil onderzoek kunnen doen en alle berichten bestuderen. De verdediging vroeg daarnaast of er bepaalde getuigen gehoord kunnen worden. Dit is ook toegekend door de rechtbank. De zaak is voorlopig uitgesteld zodat de advocaat van ‘Rico de Chileen’ het bewijsmateriaal en dossiers kan bestuderen.

De verdachte zit al ruim twee jaar in voorarrest in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. R. heeft geklaagd dat hij in de EBI niet goed kan overleggen met zijn advocaat. Eén van de reden zou zijn omdat ‘meneer Holleeder nogal vaak belt’, aldus ‘Rico de Chileen’.