Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen in onderzoek martelingen door bewakingsdienst drugsfamilie Antwerpen

De Belgische politie heeft aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de bewakingsdienst van een drugsfamilie in Antwerpen en martelingen.

En familie die vaker doelwit is geweest van aanslagen met explosieven en beschietingen, heeft een soort bewakingsdienst opgezet. In de nacht van 9 augustus zou een groepje het plan hebben gehad om naar de Van Lissumstraat in Deurne te gaan om een brandbom te gooien. De bewakingsdienst wist de aanslagplegers in de Wipstraat in Antwerpen te onderscheppen. Van daaruit werden twee mannen naar een locatie gebracht, waar ze werden vastgehouden, geslagen en gemarteld. Uiteindelijk werden de slachtoffers vrijgelaten. Er zijn later beelden opgedoken (foto’s. en filmpjes) waarin het geweld te zien was.

De recherche kreeg de beelden ook onder ogen en stelde en onderzoek in. Er zijn verdachten in beeld gekomen en de politie viel recent binnen in zes panden in Berchem, Borsbeek, Deurne en Steenokkerzeel. Daarbij werden vier mannen en een vrouw tussen 20 en 31 jaar gearresteerd. De verdachten worden verhoord en de politie doet verder onderzoek naar de bewakingsdienst en martelingen.