© crime-nieuws.nl

Groot MDMA drugslab ontdekt na informatie over transport vanuit Amsterdam naar Limburg

De politie heeft in een boerderij in Echt-Susteren een groot MDMA drugslab ontdekt en ontmanteld.

Naar aanleiding van informatie over een partij grondstoffen die vanuit Amsterdam onderweg zou zijn naar Limburg, startte de politie een onderzoek. Hierbij kwam op zondag het lab in een woonboerderij in beeld. In het drugslab waren twee personen (beiden 29 jaar) aanwezig, mogelijk de laboranten met specialistische kennis van het chemische productieproces. Zij zijn beiden aangehouden, net als de twee bewoners van de woonboerderij, een vrouw van 42 en een man van 51 jaar.

Het drugslab bleek op grote schaal MDMA (xtc) te produceren. Met hulp van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is het laboratorium ontmanteld. Daarnaast zijn, volgens een woordvoerder van de politie, alle aanwezige spullen bemonsterd en is geïnventariseerd wat er precies aanwezig was, van grondstoffen tot eindproducten.

Er zijn bij de actie verschillende locaties doorzocht. Het gaat om bedrijfspanden en woningen. De twee 29-jarige verdachten zitten vast en hun voorarrest is verlengd. De bewoners zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachte. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen voorlopig niet uit.