De politie heeft verdachten aangehouden voor ‘bloedprik babbeltrucs’ op meerdere locaties in Nederland.

De politie startte een onderzoek nadat er in oktober 2019 meerdere meldingen binnenkwamen over babbeltrucs. De daders deden zich voor als medewerkers van de thuiszorg en wisten de woningen van slachtoffers binnen te komen onder het mom van ‘bloed prikken’. Vervolgens werden waardevolle spullen zoals geld, pinpassen en sieraden buitgemaakt. Het ging in totaal om zeven soortgelijke babbeltrucs in in Utrecht, Ouwerkerk aan de Amstel en Eindhoven.

De babbeltrucs vonden plaats in Utrecht, Ouwerkerk aan de Amstel en Eindhoven. De recherche van Utrecht startte in samenwerking met de recherche uit Eindhoven en Politie Diemen Ouder-Amstel een groot onderzoek. Bij meerdere zaken was er beeldmateriaal beschikbaar van de verdachten, waarna zij door onderzoek en herkenning geïdentificeerd konden worden.

De politie heeft de twee verdachten, een 21-jarige vrouw ut Ede en een 22-jarige man uit Utrecht, aangehouden. Beiden zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen voor de ‘bloedprik babbeltrucs’ worden niet uitgesloten.