De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een schietpartij in het uitgaansgebied in Gemert.

Het ging in april 2019 na sluitingstijd mis toen drie jongemannen ruzie kregen met een groep jongeren. De verdachte, een 20-jarige man uit Mortel, maakte deel uit van die groep en haalde tijdens de confrontatie een vuurwapen tevoorschijn. Hij schoot daarmee in de lies van één van de jongemannen. Ook bedreigde hij de twee anderen door het vuurwapen tegen hun hoofd te zetten en te zeggen dat hij zou gaan schieten. Eén van de slachtoffers sloeg hij vervolgens met het wapen tegen het hoofd.

Volgens de officier van justitie was er sprake van onder meer een poging tot doodslag, omdat de verdachte vanaf een meter afstand in de lies van het slachtoffer schoot. De verdachte ontkende dat hij degene was die het vuurwapen heeft gebruikt. De rechtbank acht poging doodslag als niet bewezen. Wel is de man schuldig bevonden aan zware mishandeling en moet hiervoor vier jaar de gevangenis in.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte gericht met een vuurwapen heeft geschoten in de openbare ruimte, vlakbij diverse uitgaansgelegenheden en in de aanwezigheid van uitgaanspubliek. Dit leidde tot grote paniek en angst bij de aanwezigen.