Aanhoudingen voor liquidatie crimineel met kind (5) op achterbank in Amstelveen

De politie heeft aanhoudingen verricht in het onderzoek rond de liquidatie van Rachid Kotar in Amstelveen.

Het slachtoffer werd op 12 december 2019 onder vuur genomen op de Escapade in Amstelveen. Zijn kind (5) zat op dat moment op de achterbank maar bleef ongedeerd. Kotar werd meerdere keren geraakt en is ter plekke bezweken aan zijn verwondingen.

De rechet heeft onderzoek verricht en twee verdachten zijn recent aangehouden. De eerste verdachte is op dinsdag 25 augustus 2020 in Amsterdam door een arrestatieteam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident. Hij is op 28 augustus 2020 voorgeleid bij de rechter commissaris, die heeft besloten dat hij 14 dagen langer vast blijft zitten.

De tweede verdachte wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie en is op dinsdag 1 september 2020 aangehouden. Hij zat op dat moment reeds vast op verdenking van betrokkenheid bij een andere zaak.

Vanwege de ernst van het incident is destijds direct een grootschalig onderzoek opgestart met als resultaat deze twee aanhoudingen. Meer aanhoudingen rondom dit onderzoek worden niet uitgesloten.