Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Zes jaar cel en tbs geëist voor om het leven brengen moeder met keukenmes in Eindhoven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel en tbs geëist tegen een man voor het doden van zijn moeder.

De nu 42-jarige man zou zijn 71-moeder vorig jaar in zijn appartement in Eindhoven met een mes om het leven hebben gebracht. De vrouw stief naar aanleiding een steekwond in haar borst (hart), bleek uit onderzoek. De officier van justitie eist zes jaar cel en TBS voor doodslag op zijn moeder.

De politie vond audio-opnamen van naar later bleek het laatste bezoek van de vrouw aan haar zoon. Het slachtoffer was vanuit haar woning in Maarheeze naar haar zoon in Eindhoven gegaan om hem te helpen met huishoudelijke klussen. De verdachte was tijdens het bezoek van zijn moeder herhaaldelijk boos op haar. Het lijkt erop dat toen zij de woning wilde verlaten dr verdachte haat aanviel met een groot keukenmes. De man heeft zichzelf direct aangegeven bij het politiebureau.

Tijdens het verhoor claimde dr verdachte dat hij zich niets meer kon herinneren van het geweld. Uit het rapport van het Pieter Baan Centrum blijkt dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is door onder andere een waanstoornis. Gezien het recidivegevaar acht de officier van justitie behandeling noodzakelijk en eist TBS met dwangverpleging. Het OM ziet onvoldoende aanwijzing voor een (vooraf beraamde) moord, en gaat uit van een woedeaanval. Ook is in de eis rekening gehouden met het blanco strafblad van de verdachte. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.