Aanhoudingen met getrokken wapens na melding BOA’s over man met vuurwapen in broeksband

De politie heeft verdachten aangehouden met getrokken wapens na een melding van een man met een vuurwapen in zijn broeksband in Amersfoort.

Naar aanleiding van de melding stelden agenten rond 23.00 uur een onderzoek in. Twee BOA’s volgden de auto met drie mannen, waarvan één gewapend zou zijn, en gaven onderweg de positie door aan de politie. Toen agenten arriveerden namen zij de achtervolging over en kreeg de auto een stopteken op de Laan van Vollenhove in Zeist.

Op dat moment zaten nog maar twee mannen in de auto. Vanwege het vermoeden van verboden wapenbezit, startten de agenten een zogenoemde uitpraatprocedure. De inzittenden stapten uit, maar bleken niet in bezit van een vuurwapen. In de omgeving is nog gezocht naar de mogelijke derde inzittende en het wapen, maar die werden niet meer aangetroffen.

De verdachten, twee mannen uit Amersfoort van 28 en 31 jaar oud, zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Eén van hen bleek in bezit van een wikkel met vermoedelijk een gebruikershoeveelheid drugs. Nader onderzoek wordt ingesteld, onder meer naar eventuele verborgen ruimtes in de in beslag genomen auto.