Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraffen voor ontvoering en doodschieten slachtoffer uit Leiden na eerdere vrijspraak

Twee mannen die eerder werden vrijgesproken voor de ontvoering en doodschieten van een man in Leiden, zijn in hoger beroep alsnog veroordeeld tot gevangenisstraffen.

Het slachtoffer, Hasin Tahiri, werd op 3 september 2014 ontvoerd in Leiden. Aanleiding hiervoor zou een ruzie over drugs zijn geweest. Toen het slachtoffer op de Gravin Marialaan in Leidschendam uit de auto probeerde te ontsnappen werd hij door één van de daders neergeschoten. Tahiri kwam een dag later te overlijden.

Beide verdachten werden in april 2015 vrijgesproken door de rechtbank in Den Haag vanwege een gebrek aan bewijs. Het gerechtshof is tot een andere conclusie gekomen en heeft gevangenisstraffen opgelegd. De vermeende schutter kreeg 13,5 jaar cel opgelegd. De tweede verdachte moet 22 maanden de cel in voor zijn rol.

Het gerechtshof heeft de man die verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer is daarbij ook veroordeeld tot de betaling van de materiële schade die is ontstaan door de dood van de man. Daarnaast is hij veroordeeld tot vergoeding van de immateriële schade die zijn weduwe heeft geleden als gevolg van de doodslag.