Aanhoudingen na illegale keizersnede operatie zwangere hond in video TikTok

De Amerikaanse politie heeft aanhoudingen verricht na een illegale keizersnede bij een zwangere hond in een video op TikTok.

De zaak kwam aan het licht nadat de 50-jarige Larry Colon naar een dierenarts bracht. De zwangere hond bleek zwaargewond te zijn en overleed vrijwel direct bij aankomst. In het lichaam van de bulldog ‘Lyla’ werden twee ongeboren puppies aangetroffen. Colon vertelde de arts dat de hond thuis was geopereerd door een vriend. Hij zou dit hebben gedaan om geld te besparen.

De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar onder meer dierenmishandeling. Daarbij bleek al snel dat de illegale operatie door de dochter van Colon was vastgelegd en gepost op TikTok. De politie is vervolgens in actie gekomen en heeft Colon en de nep dierenarts Frankie Huertas-Rivera aangehouden.

De mannen worden verdacht van dierenmishandeling. Het tweetal is weer op vrije voeten na het betalen van een borgtocht. De video op TikTok van de illegale keizersnede met dodelijke gevolgen is inmiddels verwijderd.