Politie nog steeds op zoek naar delen van lichaam vermoorde Ichelle van der Velde

De politie heeft in het onderzoek naar de moord op Ichelle van der Velde nog steeds niet alle delen van haar lichaam.

Op dinsdagmiddag werd bekend dat de politie het stoffelijk overschot van de vermiste vrouw had gevonden in het uitwateringskanaal van Sluis naar Cadzand-Bad. Nu blijkt dat het niet om het hele lichaam gaat maar om delen. De politie is nog steeds op zoek naar de restanten in het water. De locatie kwam in beeld na onderzoek en informatie uit de in beslag genomen auto van de vrouw die verdacht wordt van betrokkenheid in deze zaak.

Ondanks de uitgebreide zoektocht werd dinsdag slechts een deel van het stoffelijk overschot in enkele delen gevonden. De politie zette hierbij diverse medewerkers in van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen met twee boten met specialistische apparatuur; diverse speurhonden van de politie, die hielpen bij het opsporen van menselijke stoffelijke resten; een politiehelikopter en politieduikers, die zochten naar bewijsmateriaal en het stoffelijk overschot.

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) vermoeden dat Ichelle enkele weken in het kanaal heeft gelegen. Er heeft woensdag sectie plaatsgevonden op de aangetroffen delen van het stoffelijk overschot. De verdachte zit vast op verdenking van het vermoorden van het slachtoffer. Het onderzoek is in volle gang.