Aanhoudingen na poging afleveren pakket met drone in gevangenis Krimpen aan den IJssel

De politie heeft verdachten aangehouden die met een drone een pakketje de gevangenis in Krimpen aan den IJssel binnen probeerden te smokkelen.

De daders probeerden vanaf Capelle aan den IJssel met een drone een pakket af te leveren bij de gevangenis aan de overkant. Vanwege maatregelen die genomen zijn bij de penitentiaire inrichting lukte het niet om het pakket af te leveren. Daarop werd de drone weer teruggevlogen en dachten de ‘piloten’ ongemerkt weg te komen.

De politie werd ingeschakeld die direct een onderzoek in heeft gesteld. De man die de drone op afstand bestuurde werd direct aangehouden. De andere twee gingen er vandoor. Onder andere met hulp van een voorbijganger die zijn fiets afstond, konden ook zij worden aangehouden. De twee Rotterdammers van 32 en 36 jaar en een 41-jarige man uit Ridderkerk zitten vast.

Met hulp van een speurhond werden de drone en het pakketje dat de verdachten wilden droppen ook gevonden door de politie. Er zat onder meer een telefoon en kleine hoeveelheden drugs in. Het pakket is voor verder onderzoek in beslag genomen.