Recherche ziet link tussen reeks zware misdrijven en pogingen tot liquidaties in Eindhoven

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een reeks zware misdrijven in Eindhoven, waaronder pogingen tot liquidaties, en ziet een mogelijke link tussen alle zaken.

‘Netwerken in het drugsmilieu vechten conflicten uit met extreem veel geweld en dat moet stoppen.’ Met een speciale website vraagt de recherche het publiek nu mee te denken in zeker tien onderzoeken: ‘Het kan niet anders dan dat er mensen zijn die meer weten, maar die bijvoorbeeld uit angst voor criminelen tot nu toe hebben gezwegen.’ Aldus een woordvoerder van de politie.

De zware misdrijven zijn rond maart 2018 begonnen. In de loop van de onderzoeken werden de nodige overeenkomsten tussen verschillende zaken ontdekt. Op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden komt bijvoorbeeld het postuur van de schutter in enkele zaken overeen. Ook valt op dat in meerdere zaken een scooter betrokken is en dat twee keer een Renault Clio opduikt. Verder is opvallend dat bij enkele liquidatiepogingen het vuurwapen dienst weigerde.

‘In zeker tien zaken zien wij paralellen en in meerdere onderzoeken kwam er informatie binnen bij de recherche die voeding gaf aan het scenario dat leden uit meerdere criminele netwerken elkaar naar het leven staan.’ De recherche houdt er ernstig rekening mee dat alle zaken gelinkt zijn en vraagt mensen die meer weten zich te melden.