Aanhoudingen na poging plofkraak Duitsland en achtervolging auto met explosieven

De politie heeft na een melding van een poging plofkraak in Duitsland een auto achtervolgd waarin explosieven zijn aangetroffen.

Bij de politie kwam afgelopen nacht melding binnen van een poging plofkraak over de grens in het Duitse Schwelm. De daders reden vervolgens richting Nederland waarop de Nederlandse politie een onderzoek instelde en op zoek is gegaan naar het betreffende voertuig.

Op een gegeven moment zagen agenten een auto rijden die voldeed aan de beschrijving waarna er een achtervolging ontstond. Uiteindelijk reed de auto tegen een hekwerk van een woning aan de Roermondseweg in Weer en vluchtten de verdachten. Twee ervan konden worden aangehouden.

Nader onderzoek in het voertuig wees uit dat er een pakketje in lag dat mogelijk explosieven bevatte. Daarop is de omgeving afgezet en de betreffende woning ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om onderzoek in te stellen.

Bij de achtervolging werden een helikopter en een politiehond ingezet. De personalia van de verdachten die zijn aangehouden is op dit moment nog niet bekend. Het onderzoek naar de poging plofkraak en mogelijke betrokkenheid van de verdachten is in volle gang.