Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

VIDEO: Wietkwekers gepakt die speciale ingenieuze tunnels bouwden om stroom te stelen

De Spaanse politie heeft een groep wietkwekende Chinezen gepakt bij een grote actie in een onderzoek naar internationale handel in wiet.

Enige tijd geleden werd een onderzoek ingesteld naar een groep wietkwekers in Zuid-Spanje. Het onderzoek kwam aan het rollen na de onderschepping van partijen wiet in de post. De politie kwam recent in actie en heeft invallen verricht in de regio Malaga. Hierbij zijn meerdere wietkwekerijen ontdekt met duizenden planten. Het ging in totaal om meer dan 9000 wietplanten.

Bij de acties zijn negentien personen aangehouden die allen afkomstig zijn uit China. De kwekerijen bleken ingenieus te zijn aangelegd want voor de elektriciteit werden speciale tunnels gebouwd. Hierdoor was het voor medewerkers van energieleveranciers moeilijker om diefstal van stroom te traceren naar een bepaalde pand. Zodoende bleef de organisatie lang uit beeld.

De opgepakte mannen worden verdacht van drugshandel, deelname aan een criminele organisatie, diefstal van stroom en witwassen van crimineel vermogen. Dertien van de negentien verdachten zijn in voorlopige hechtenis geplaatst. De rest, waarvan de meeste katvangers zijn, mag de rechtszaak in vrijheid afwachten.