Aanhoudingen na toevallige ‘wapenvondst’ tijdens verkeerscontrole

De politie heeft na een ‘wapenvondst’ tijdens een verkeerscontrole aanhoudingen verricht.

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 augustus 2023 zijn politieagenten gestuit op een aantal wapens in een auto tijdens een verkeerscontrole. De vermoedelijke wapens betreffen luchtdrukwapens. Het voertuig werd aan de kant gezet voor controle, en de twee inzittenden zijn aangehouden.

Tijdens hun surveillance merkten de politieagenten op zaterdagnacht een auto met afwijkende verlichting op in het buitengebied van de gemeente Terneuzen. Besloten werd om het voertuig en de inzittenden te controleren. Deze controle vond plaats omstreeks 01:00 uur op de Canisvlietweg in Zuiddorpe.

De bestuurder, later geïdentificeerd als een 19-jarige Belg, kon geen geldig rijbewijs of legitimatiebewijs tonen. Ook de bijrijder, een 23-jarige Belg, kon zich niet identificeren. Bij onderzoek van het voertuig troffen de agenten meerdere wapens aan, waaronder een jachtgeweer dat later bleek een luchtdrukwapen te zijn. Bovendien bevonden zich andere (luchtdruk)wapens in de auto die een gelijkenis vertoonden met echte vuurwapens.

De twee mannen werden gearresteerd op verdenking van wapenbezit en werden overgebracht naar een politiebureau voor verder onderzoek en verhoor. De in beslag genomen wapens en bijbehorende munitie werden in bewaring genomen. Na het afleggen van een verklaring werden de verdachten vrijgelaten. Een toekomstige datum zal worden vastgesteld voor het bepalen van hun straf.