Maandagmiddag zijn na een uitgebreid onderzoek twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een 17-jarig meisje op 21 november. 

Vrijdagochtend 21 november rond 09.30 uur werd een 17-jarig meisje op de Groenjeweg in Sevenum van haar fiets getrokken door een man met een bivakmuts en mogelijk een vuurwapen. Ze werd meegenomen en in de kofferbak van een auto gestopt waar een vrouw in zat. Op de Römerweg wist het meisje te ontsnappen. Ze stapte bij een getuige in de auto en ontkwam. De verdachten zijn er vervolgens als een haas vandoor gegaan.

Direct na de melding startte de politie een grootschalig onderzoek. Het publiek werd gevraagd om uit te kijken naar beide verdachten en het voertuig waar zij inreden. Meerdere getuigen meldden zich bij de politie wat uiteindelijk heeft geleid tot de aanhouding van de verdachten. Het gaat om een 37-jarige man uit Kessel en een 25-jarige vrouw uit het Duitse Nettetal. Het onderzoek loopt nog en de politie kijkt nu of er mogelijk een verband is met soortgelijke zaken.