Aanhoudingen in Polen voor met geweld om het leven brengen man in flat Oss

In Polen zijn twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een man in een flat in Oss.

Het gaat om twee Poolse mannen van 26 en 37 jaar oud. De verdachten werden afzonderlijk van elkaar op verschillende momenten en locaties in Polen aangehouden. De arrestaties vonden op 6 en 15 maart plaats.

Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 63-jarige bewoner van een flatwoning aan de Lisztgaarde. Het slachtoffer werd zaterdag 23 februari 2019 met geweld om het leven gebracht. De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

De verdachten kwamen in beeld door zeer goede bewakingsbeelden uit de flat en het uitgebreide forensisch onderzoek in en om het appartement van het slachtoffer. Wat het motief is geweest is niet bekend. De oudste verdachte is een bekende van het slachtoffer dus mogelijk gaat het om een conflict in de relationele sfeer.

De overleveringsprocedures om beide mannen aan Nederland uit te leveren zijn in volle gang. Dit neemt de nodige tijd in beslag en een rechter in Polen moet daarin een beslissing nemen. Omdat de 37-jarige verdachte in Polen nog een gevangenisstraf uit moet zitten, zal hij waarschijnlijk pas later dit jaar worden uitgeleverd. Het onderzoek naar de gewelddadige dood van de man wordt voortgezet.