Aanhoudingen voor bedreiging en afpersing na afspraakje met vrouw via datingsite

De politie heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een bedreiging en afpersing na een afspraakje via een datingsite.

Een man uit Venlo werd op zondag 14 juni bedreigd door twee personen terwijl hij een afspraakje had met een vrouw die hij had leren kennen via een datingsite. Het slachtoffer werd mishandeld en bedreigd en moest zijn bankpassen en pincodes afstaan. De man hield meerdere botbreuken over aan de mishandeling.

De recherche stelde een onderzoek in dat leidde naar een aantal verdachten. Het gaat om twee mannen van 20 en 21 jaar en een vrouw van 20 jaar uit Purmerend, Het drietal is vanochtend aangehouden. De politie vermoedt dat de verdachten ook betrokken zijn bij een zaak in Amsterdam waar een man uit Friesland op vrijdag 26 mei op soortgelijke wijze werd bedreigd en afgeperst.

De verdachten zitten momenteel in beperkingen, dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten. Op dit moment worden er dan ook geen verdere inhoudelijke mededelingen gedaan. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.