O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Grote hoeveelheid geld, wiet en vuurwapen gepakt bij inval in woning na ‘verdachte geur’

De politie heeft bij een inval in een woning in Cuijk, een wietkwekerij, vuurwapen en een grote hoeveelheid geld aangetroffen.

De politie vermoedde dat in de woning een wietkwekerij zou zitten. Dat vermoeden was gebaseerd op verdachte omstandigheden die agenten eerder bij de woning vaststelden zoals een uit de woning afkomstige wietgeur. Daarop werd besloten om het pand te doorzoeken.

Op dinsdagmiddag rond 14.15 uur werd een inval gedaan in de woning. Op de bovenetage van de woning vonden de agenten een wietkwekerij met 555 planten. De planten zijn geruimd en de bijbehorende apparatuur zoals lampen werden in beslag genomen. Ook de stroom, die illegaal werd afgetapt, is afgesloten en de energieleverancier doet aangifte van de diefstal van stroom.

In de woonkamer van de woning zag de politie een grote hoeveelheid contant geld liggen en een busje pepperspray. De agenten zochten vervolgens gericht naar andere wapens en vonden een goed verstopt vuurwapen met bijbehorende munitie en een stroomstootwapen. Verder is op diverse plekken in de woning geld en dure, waardevolle goederen zoals parfum, schoenen en armbanden aangetroffen. De spullen, wapens en geld zijn in beslag genomen. De recherche doet verder onderzoek in deze zaak.