Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen voor buitmaken miljoenen euro’s van bedrijf in Oost-Brabant

De politie heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar verduistering van miljoenen euro’s.

Twee mannen uit Bladel en Varkenswaard zijn dinsdagochtend aangehouden door de politie. Door de directie van het bedrijf waar beide verdachten werkzaam zijn, is aangifte gedaan bij de politie. Het vermoeden bestaat dat er geld verduisterd werd. Het ging daarbij om grote bedragen, enkele miljoenen euro’s.

Een bijzonderheid is dat het hier gaat om het participatiebedrijf van de Kempengemeentes in Oost-Brabant. Dat is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening. Het bedrijf helpt zo inwoners van Eersel, Bladel, Hapert en Reusel-De Mierden, die daar ondersteuning bij nodig hebben, om terug aan het werk te gaan, meldt een woordvoerder.

Na de aangifte stelde de politie een uitgebreid onderzoek in naar de mogelijke verduistering. Hieruit bleek dat het gaat om miljoenen euro’s. De opgepakte mannen worden ervan verdacht dat zij het geld via frauduleuze handelingen achterover drukten. Naar de rol van beiden wordt verder onderzoek gedaan. Het tweetal is vastgezet en de politie gaat verder met het onderzoek.