pgp telefoons gekraakt, pgp gekraakt politie, pgp liquidatie diemen, pjotr liquidatie rechtszaak

OM: Verwijderde PGP-berichten bewijs tegen Rico de Chileen inzake Mocro Maffia liquidaties en drugshandel

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt meer bewijs tegen Rico de Chileen in handen te hebben inzake liquidaties en drugshandel. Het gaat voornamelijk om gekraakte PGP-berichten.

De officier van justitie meldde woensdag dat het gaat om berichten die zijn aangetroffen op een PGP-telefoon van Naoufal F. alias ‘Noffel’. De telefoon werd bij F. aangetroffen toen hij in 2016 in Ierland werd aangehouden. Inmiddels heeft Noffel een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor betrokkenheid bij meerdere liquidaties.

De berichten waren al verwijderd van de PGP-telefoon maar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wist de berichten terug te halen. Volgens justitie liet onder meer maffiabaas Raffaele Imperiale in één van de berichten weten dat een vermeend doelwit vier dagen in de week te vinden was in een bepaalde sportschool in Dubai. Het zou gaan om een bekende crimineel.

In een ander gesprek tussen Noffel en Richard R. zoals Rico de Chileen officieel heet, werd gesproken over het liquideren van een ander doelwit en het afpakken van 500 kilo cocaïne van dezelfde persoon. De twee hadden het over ‘laten slapen’ en ‘afpakken van handel’. Volgens justitie blijkt uit deze berichten dat er een nauwe samenwerking was tussen F., Rico, Imperiale en Ridouan T. inzake liquidaties en drugshandel.

De advocaat van Rico de Chileen ziet dit anders en vroeg om vrijlating van zijn cliënt. De rechtbank is hier niet in meegegaan en R. blijft voorlopig vastzitten. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Rico staat gepland voor juni. Hij wordt naast deelname/leidinggeven aan een criminele organisatie met als oogmerk liquidaties en drugshandel, ook verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s en wapenbezit.