Aanhoudingen voor buitmaken Rolex bij overval na advertentie op Marktplaats

De politie heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een overval waarbij een Rolex horloge werd buitgemaakt.

De gewapende overval vond op 25 februari van dit jaar plaats in een woning aan de Dennehoutstraat in Helmond. Twee mannen namen onder bedreiging van een pistool een dure Rolex mee. De bewoners hadden enige tijd daarvoor het horloge op Marktplaats aangeboden voor enkele duizenden euro’s.

Die dag werd er een afspraak gemaakt met een potentiële koper. Diegene arriveerde rond 16.45 uur maar het bleek om een overval te gaan. Een bekende van de bewoners was op dat moment met drie jonge kinderen in de woning aanwezig om de verkoop te regelen. Eenmaal binnen bedreigden twee getinte mannen van begin twintig de vrouw met een pistool. De vrouw en de kinderen bleven geschrokken achter. Niemand raakte gewond.

Het gestolen horloge werd op een later moment bij een juwelier in het land te koop aangeboden. De Rolex stond als gestolen gesignaleerd waarop de politie ingeschakeld werd. Het horloge is direct voor verder onderzoek in beslag genomen. Hierbij kwamen een aantal verdachten in beeld.

Het gaat om drie mannen van 24, 25 en 26 jaar oud uit Beverwijk. Twee van hen zijn dinsdag 12 november aangehouden in Beverwijk. De derde, de 25-jarige verdachte, meldde zich donderdag op het politiebureau in Eindhoven. De 25-jarige verdachte zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere twee verdachten zijn vrijgelaten maar nog steeds verdacht in deze zaak.