© crime-nieuws.nl

Aanhoudingen voor diefstal duur horloge met geweld op straat in Amsterdam na achtervolging

De Amsterdamse politie heeft aanhoudingen verricht na een diefstal van een horloge met geweld op straat.

Het slachtoffer stond donderdagmiddag rond 16.20 uur in de Smaragdstraat te wachten, toen hij een motorscooter met daarop twee personen voorbij zag rijden. De motorscooter stopte, de bijrijder stapte af en liep vervolgens op de man af. Hij sprak de man aan waarna hij naar het horloge van de man greep en dit losrukte. Met het buitgemaakt horloge rende hij terug naar de motorscooter en sprong weer achterop bij de bestuurder. Met hoge snelheid reed het duo vervolgens weg.

Toevallig stonden net op dat moment twee motoragenten even verderop in de straat. De motorscooter met daarop de twee verdachten reed met hoge snelheid op de politieagenten af. De verdachten leken daarvan te schrikken, waarna ze snel omkeerden. Het viel de politieagenten op dat de kentekenplaat was afgeschermd. Er ontstond een korte achtervolging, waarbij de verdachten het horloge op straat gooiden.

De bijrijder stapte op een gegeven moment van de motorscooter af en rende weg. De bestuurder kon toen worden aangehouden. Tijdens de aanhouding van de bijrijder, werd door een politieagent een stroomstootwapen gebruikt. Vervolgens kon ook de bijrijder worden aangehouden. De verdachten zijn 23 en 24 jaar oud en zijn woonachtig in Amsterdam.